Magyar leiras:

Füzér Gábor a múlt évezredben született a festők városában Kaposvárott. A rajz szeretete már egészen kicsi korában nyilvánvalóvá vált. Bátran kijelenthető, hogy iskolás éveiben azt a rajzversenyt nem nyerte meg, melyen nem indult  el.

Az egykori általános iskolájában a 15 éves osztálytalálkozó idején rajzai még a folyosókat díszítették. Sajnos azóta ezeket a műveket tönkretette a nap és gyakorlatilag megsemmisültek. Így az ott rendezett kiállításon sem jelenhettek már meg korai alkotásai.

Festői pályafutása nem volt zökkenőmentes, mivel középiskolában kicsinyes bosszútól vezérelve rajzból megbuktatta a tanára. Tette mindezt azért, mert nem ment el egy versenyre. Ekkor fogadta meg, hogy többé nem rajzol semmit. Ezt a fogadalmát csupán 20 évig sikerült állnia. Egy alkalommal a Képcsarnokban Picasso képei között sétálva hasított belé a tudat, hogy mégis ez az utat kell járnia.

Nem sokkal később megvette az első vásznait és újra festeni kezdett. Ebben sokat segített Sörös József, a Kaposvári Egyetem festészet ma már nyugalmazott tanszékvezetője. Rajta kívül nem tanult senkitől, mindig a saját útját járta. Elgondolásai, anyaghasználata gyakran szembemegy az akadémiai tanokkal.

Folyamatosan sok szeretetet és visszaigazolást kap a közönségétől és a liberálisabb szakmabeliektől. Kiállításait teltház és nagy érdeklődés övezi.

Képein egyfajta szürreális meseszerű képzelet jelenik meg, többnyire női alakokkal fűszerezve. Gyakran feszeget kényes kérdéseket, képei olykor nehezen emészthetőek.

A kiállítás a programok függvényében június 24-ig tekinthető meg.

Érdeklődni a Szalon elérhetőségein lehet.