Magyar leiras:

Zenélő Budapest 2023

(július 7. – augusztus 11. – Budapest)

Hegyvidéki dallamok

Augusztus 11. – Népzene felsőfokon: Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, Szokolay Dongó Balázs népi hangszerek

Zsikó Zsuzsanna

Junior Prima- díjas népdalénekes előadóművész-népzene tanár. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte.
A Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Tóth Aladár Zeneiskola népi ének tanára.
A 2014, 2018-as Fölszállott a páva döntőse. A Duna Televízió számos műsorának meghívott vendégszereplője.
A Zsikó zenekar és a Tarsoly zenekar, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház és az Alba Regia Táncegyesület táncszínházi produkcióinak szólistája.
Fiatalkora ellenére Európa számos országba és a tengerentúlra vitte el a magyar kultúrát.

Szokolay Dongó Balázs

A kárpát-medencei folklór mélyebb tanulmányozása során kezdett népzene feldolgozással foglalkozni. Így születtek saját kompozíciói elsősorban a jazz műfajában, és azok az improvizatív zenei alapok, amelyek magukban hordozzák a régmúlt magyar, román, szerb, horvát, szlovák és cigány kultúrát, ugyanakkor modern, kortárs hangvételűek. Műhelymunkája a népzenében, a történeti zenében és az improvizációban teljesedik ki. A koncertezés mellett zeneszerzéssel és alkalmazott zeneírással (tánc és bábszínházi zenék) is foglalkozik.
2001-ben Glasgowban, az „Academy of Music and Drama” Népzenei Tanszékén adott szóló koncertet magyar és horvát dudán. Rendszeresen koncertezik a Téka, a Vujicsics, a Makám, a Vízöntő együttesekkel; az Etnofon Zenei Társulással, és a Csík zenekarral. A legtöbbet foglalkoztatott magyar zenészek egyikeként partnere, alkotótársa többek között Sebestyén Mártának, Lovász Irénnek és Palya Beának, Szalóki Áginak; tagja volt a Vágtázó Csodaszarvas formációnak is, valamint a Both Miklós Folkside Projectnek.

 

További információk

http://zenelobudapest.hu