Magyar leiras:

A Hegyvidéki Kulturális Szalon es az Anima Travel közös szervezésében minden hónapban gondolatbeli utazásra hívjuk Önöket. Nagyszerű előadóink a világ szép tájaira, kevéssé ismert országokba kalauzolnak bennünket, fényképes előadásukkal bemutatva világörökségeket, más kultúrák életét, vagy saját rendhagyó utazásuk kaladjait. Tartsanak velünk!

Az idei évad első Világjáró klubjának témája Szicília, amely természeti szépségeket, kulturális-művészeti kincseket és hamisítatlan olasz életörömet is kínál nekünk! Előadónk segítségével felfedezhetjük ezt az Európa és Afrika határán létrejött különleges világot, amely az évszázadok során annyi hódítót vonzott és varázsolt el. Egyedülálló, ahogy minden korban mesterművek születtek: görög színház, több ezer négyzetméternyi padlómozaikkal díszített római villa, arab mintakincset őrző fazekasság és épületdíszítések, normann katedrálisok, pompás barokk. A műemlékek mellett az eleven természetet is megcsodálhatjuk, működő vulkánok, a Lipari-szigetek azúr tengeröblei és a forró nyár után ismét zöldellő, virágba borult vidék. A fényképeken feltárul a sok arcú Szicília a tengerparttól, a műemlékeken és a nyüzsgő fővároson át a filmekből ismert sziget beljesében húzódó tájakig. Szicília máshoz nem hasonlítható, ahogy Goethe mondta: „Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek!”

 

Az Anima Travel munkatársa keddenként 14-18 óráig az Info Pultnál várja az utazni vágyókat. Kulturalis és egzotikus utazasok, repülőjegy es szállás foglalás, ceges utak, humanitarius turizmus, budapesti séták, osztálykirándulások.

http://www.anima.travel