Magyar leiras:

Szezonnyitó Tölgyes Családi Nap a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen és a Látogatóközpontban, Budapest XI. Tájék u. 26.

Szinte már hagyományszerűen, idén is szeretettel várunk mindenkit, szezonnyitó családi napunkra. A már tavaly is színes programkínálatunkat, a 2022 novemberében bemutatott, a mozikban már nagy sikert aratott A tölgy – Az erdő szíve című természetfilm vetítésével bővítettük. A film látványelemeivel és üzeneteivel még nagyobb nyomatékot ad, Tölgyes Life pályázatunk, immár ötödik éve folyó, élőhely átalakítási munkáinak, valóban látványos eredményeire.
Tanösvény túráink, ez évben is, a hegylábi részről indulnak, ahol hallhatjuk és láthatjuk majd, élőhely átalakítási munkáink céljait és eredményeit. Innen túránk iránya a Látogatóközpont és Kilátópont felé vezet, ahol páratlan budapesti panoráma látványa fogad majd bennünket. A Látogatóközpontban pedig 12 órakor veszi kezdetét A tölgy – Az erdő szíve című, 80 perc időtartamú film vetítése.

Találkozó: a Dayka Gábor utca 52. számmal szemben található, Tölgyes Life információs táblánál!
Tölgyes túrák indulnak: 10.00, 10.30 és 11.00 órakor.
Akiknek sok lenne ez a 3 órás program, vagy csak a filmvetítésre jönnének, őket is szeretettel várjuk a Sas-hegyi Látogatóközpontban – Budapest XI. Tájék u. 26. – 02.25-én 9.30-tól, a 10 órakor kezdődő filmvetítésre, a Látogatóközpont emeleti termében. A Látogatóközpont körül és annak alsó szintjén pedig odúkészítéssel. a tölgyesekhez kapcsolódó természetismereti játékokkal és kézműves foglalkozással várjuk az érdeklődőket.
A tölgy – Az erdő szíve című természetfilmet 10.00 és 12.00 órai kezdettel vetítjük a Látogatóközpont emeleti teremben. A filmről pedig itt olvasható rövid ajánló:
„A tölgy számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává. Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk.”
Ezen a napon programjainkat díjmentesek, de előzetes bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött!