Magyar leiras:

“Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.”

(Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a  Pribojszki Mátyás Band-del  már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. A rendszeres külföldi turnék, korábbi tagcserék és sok esetben a nehezen kiejthető név miatt a frontember Pribojszki Mátyás úgy döntött, hogy 2018. februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatja zenei pályafutását.

A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie és rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

Az elmúlt 15 évben 5 nagylemezt, 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar Pribojszki Mátyás Band név alatt, de az aktuális lemez, amelyen a csapat jelenleg is dolgozik, már az új névvel – “Jumping Matt And His Combo” – fog megjelenni, előreláthatóan 2018. májusában. Rövid visszatekintés: a 2007-ben megjelent “How many more?” c. nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

A csapat rendszeresen turnézik, meghívott fellépője több nagy hazai és nemzetközi fesztiválnak Németországban, Finnországban, Ausztriában, Olaszországban, Írországban és a Benelux Államokban, valamint Pribojszki Mátyás, a korábbi Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államaban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel a műfaj őshazájában.

A csapat korábbi néven -Pribojszki Mátyás Band- több alkalommal volt meghívott előzenekar nemzetközi fesztiválokon, így fellépett az egykori Rolling Stones tag “Bill Wyman and the Rhythm Kings”, a “Vaya Con Dios”, legutóbb pedig a legendás világsztár “Sir Tom Jones” előtt! Az előzenekari fellépés olyan sikeres volt és annyira tetszett Tom Jones-nak valamint zenekarának, hogy a világsztár felhívta (!)  Pribojszki Mátyást egy közös örömzenélésre is.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=r9avddxBZHM

A zenekar legutóbbi nagylemeze 2016. nyarán jelent meg, “My stories” címmel és amelyen több amerikai blues ikon is közreműködik. Az új kiadvánnyal a nemzetközi zenei sajtó figyelmét ismét sikerült felkelteni, több interjú felkérés érkezett (Blues Blast Magazine (USA), Bluesnews Magazine (DE, FI, NL, NO), Bluesharpinfo (B/NL)) és rengeteg pozitív lemezkritika látott napvilágot európai és amerikai szaklapokban egyaránt. A zenekar számait több európai és amerikai rádó játsza rendszeresen.

 

A zenekar jelenleg a legújabb lemezén dolgozik, amely előreláthatóan 2018. májusában jelenik meg. Az új kiadvány már a formáció új nevével fog megjelenni: „JUMPING MATT AND HIS COMBO”!

A csapat felállása:

Pribojszki „Jumping Matt” Mátyás-szájharmonika, ének

Szász Ferenc-gitár

Molnár Dániel-dob

Csizmadia László-basszusgitár

 

Eddig megjelent kiadványok:

Jumping Matt & His Combo – My stories (cd) 2019.

Jumping Matt & His Combo feat. Custom Big Band – Dressed up (cd) 2018.

Pribojszki Mátyás Band – My stories (cd) 2016.

Pribojszki Mátyás Band – Treat (cd) 2013.

Pribojszki Mátyás Band – Boogie on the ship (cd) 2010.

Pribojszki Mátyás Band – How many more? (cd) 2007.

Pribojszki Mátyás Band – Live in Budapest at the A38 (dvd) 2006.

Pribojszki Mátyás Band – Flavours (cd) 2004.

További információk:

Web: www.jumpingmatt.comwww.pribojszki.hu

E-mail: pribojszkimatyas@gmail.com

Tel: +36 70 250 6146

Egyéb információk:

Pribojszki Mátyás az elmúlt években a  hazai könnyűzenei élet kiválóságainak lemezein és koncertjein is több alkalommal volt meghívott vendég, (Hobo Blues Band, a KFT zenekar, a Kowalsky meg a Vega, Caramel, Bartók Eszter, Tóth Vera, Varga Viktor….). Nemzetközi fellépésein pedig olyan igazi világsztárokkal, mint Sir Tom Jones, Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Big Daddy Wilson, Sugar Blue, Howard Tate, Paul Lamb, Andy J. Forest, Herbie Goins, valamint nemzetközi szinten jegyzett és elismert művész-barátival, mint Alex Schultz, Ripoff Raskolnikov, „Sir” Oliver Mally, Raphael Wressnig, G Weevil, Ian Siegal, Enrico Crivellaro, Mike Sponza…

Néhány referencia hazai és nemzetközi fesztiválok soraiból:

Jammin’ in JC Blues and Barbecue Festival (Junction City, Kansas, USA)

Gronau JazzFest (Németország)

Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

VeszprémFest és Rozé, Rizling Jazz Napok, Veszprém

Lugos Blues Festival (Románia)

Blues On The Bay Festival (Írország)

(Ge)Varenwinkel Festival (Belgium)

Harmonica Sur Cher (Franciaország)

Puisto Blues Festival (Finnország)

Pordenone Blues Festival (Olaszország)

Budapest Blues Fesztivál

Castlebar Festival (Írország)

Sárospataki Dixieland és Blues Fesztivál

Mediawave Fesztivál, Győr, Szombathely

Tér-Film-Zene Fesztivál, Budapest

Szegedi Bor Napok

Pannonhalmi Jazz Terasz

Blues for Timisoara, Temesvár (Románia)

Trossingen Blues Fabrik (Németország)

Sziget Fesztivál

Grazer Bluestage (Austria)

Breda Jazz Festival (Hollandia)

Lamantin Jazz Fesztivál, Szombathely

Vienna Blues Spring, Bécs, (Ausztria)

Blues Jamboree, Nove Zámky, (Szlovákia)

Blues and Jazz Festival, Pancevo, (Szerbia)

Blues Festival, Most, (Csehország)

Octoberblues Festival (Norvégia)

BluesAlive (Csehország)

Southern Bluesnight (Hollandia)

Austrian Bluesharp Festival (Austria)

Blues and Jazz Fest (Macedonia)