Magyar leiras:

A Hegyvidéki Kulturális Szalon korábbi kiállításait a világhálón elérhető formában szeretnénk megörökíteni és megosztani Önökkel. Elsőként Müller Rita textiltervező iparművész “Selyem-fények” című tárlatát idézzük fel, amely 2020. január 29-én nyílt meg Kulcsár Edina festőművész és Somorjai Kinga – hárfa közreműködésével és 1 hónapig volt látható Galéria termünkben, az Aulában és a lépcsőterekben.

Müller Rita Budapesten született 1974-ben, 2000-ben végezett szövött anyag tervezőként az Iparművészeti Egyetemen. Az anyagtervezés mellett mindig érdekelte a belső terek alakítása, otthonossá, bensőségessé tétele. Így indult el a gobelin világától, talált rá a selyemre, és jutott el a kendőkön át a tértextilekig és a selyemképekig.

A selyem ősi, nemes textilfajta, lágy és fénylő, természetes anyag. Finoman és érzékenyen élteti magán a színeket, a színátmeneteket. Textiljein egyszerre szólal meg a selyem fénye, mint az anyag adottsága és a megfestett színkontrasztok által születő fény, mint képi hatás, ebből születtek a SELYEM-FÉNYEK.