Magyar leiras:

A Cziffra Fesztivál díjai – 2021. évi díjfelhívás!

A Cziffra György – emlékév keretén belül június 19-én és 26-án is a Solti György Zeneiskola kiemelkedő tehetségű növendékei adnak hangversenyt a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti színpadon.

Izgalmas zenei kalandozáson vehet részt a szabadtéri koncertre látogató közönség, amely a mediterrán hangulatot megidéző tételektől a nosztalgikus és melankolikus dallamokon át, egészen a jazzig, igazán színes műsort kínál. Bolyky Zoltán pedig, az est házigazdájaként további érdekességeket oszt meg majd a felcsendülő darabokról.

Az emlékév során a fiatalok támogatása, számukra fellépési lehetőségek biztosítása kiemelt fontosságú, követve Cziffra György példáját, aki szintén sokat tett a fiatal művészekért és munkássága valódi példaképpé emelte őt.

Balázs János művészeti vezető így fogalmazza meg ezt a missziót: „…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet….”.

A Cziffra Fesztivál és a Hegyvidéki Kulturális Szalon közös koncertje

A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a http://cziffra100.com oldalon

                 

    Kiemelt szponzor: