Magyar leiras:

A Cziffra Fesztivál díjai – 2021. évi díjfelhívás!

Interaktív szabadtéri koncert a Solti György Zeneiskola ifjú tehetségeivel

A Cziffra György – emlékév keretén belül  a Klassz.Kamaralépcső  sorozatának június 26-i állomásán ismét a Solti György Zeneiskola növendékei lépnek színpadra a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtt. A házigazda Bolyky Zoltán lesz, aki a tőle megszokott közvetlen módon további érdekességeket oszt meg a felcsendülő darabokról.

A koncert hegedűmuzsikával indul, majd Jean Baptiste Loeillet ritkán hallott barokk flamand szerző művében a kürt nagyszerű virtuozitására irányul a figyelem. Az est folyamán felcsendül Mozarttól a temperamentumos Török induló is, végül az ifjú zenészek egészen Brazíliáig repítik a közönséget, akik úgy érezhetik, hogy a Rio de Janeiró-i utcazenészeket látják maguk előtt, miközben Heitor Villa-Lobos prelűdjeit hallják.

Az emlékév során a fiatalok támogatása, számukra fellépési lehetőségek biztosítása kiemelt fontosságú, követve Cziffra György példáját, aki szintén sokat tett a fiatal művészekért és munkássága valódi példaképpé emelte őt.

Balázs János művészeti vezető így fogalmazza meg ezt a missziót: „…Hisszük, hogy Cziffra György a világ legnagyobbjainak járó sikereit kiemelkedő tehetségén túl a munkába vetett hitének, a megalkuvást nem tűrő, mindig a legmagasabb minőség elérésére való törekvésének, az öncélú csillogástól mentes ügy iránti szeretetének és elkötelezettségének köszönhette. Fordulatokban gazdag élete, kitartása és sikerei nemcsak a mai kor fiatal zeneművészei, hanem mindnyájunk számára példaértékű lehet….”.

A Cziffra Fesztivál és a Hegyvidéki Kulturális Szalon közös koncertje

A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a http://cziffra100.com oldalon

                 

    Kiemelt szponzor: