Magyar leiras:

A 2010. novemberében alapított, budapesti székhelyű irodalmi műhely, a Juhász Anna Irodalmi Szalon 2024. januárjától a Hegyvidéki Kulturális Szalonban (Budapest 1124, Törpe utca 2.) működik. A 2024-es évad harmadik estjére március 20-án kerül sor, ahol fókuszba a kereszténység legfontosabb ünnepe, a húsvét, vagyis a Megváltó feltámadása és a hozzá kapcsolódó néphagyomány, mondakör és irodalmi-történeti gondolatok kerülnek.

Kassák Lajos versének gondolatait mottóul véve, az esten a három meghívott vendéggel: Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtővel, fiával: Berecz Istvánnal, a táncházmozgalom második generációjának egyik leghitelesebb, legelevenebb alkotójával, a Fonó művészeti vezetőjével és Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával arról gondolkodnak, mit jelent az ünnep, s hogy jelenik meg életünkben ma, a XXI.században?Milyen történetekben találkozunk a feltámadással , és mit üzen a húsvét, a feltámadás a ma emberének, miképp ad alkalmat az önmagunkkal való szembenézésre, vagy a másik megismerésére? Vajon hogyan szerepel a magyar népi kultúrában a Húsvét és mik a legszebb dalok az ünnepen a tavasz, megújulás jegyében?

Március 20-án történetekkel, mesével, énekkel várja az Irodalmi Szalon a látogatókat a zenés esten!

Irodalmi Szalon – Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével – közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

Az Irodalmi Szalon 2024-es évada a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.