Magyar leiras:

„A Solas Rézfúvós Együttes megalakításakor több célt fogalmazott meg. Egyrészről fontos számukra a korunk szelleméhez illeszkedő, klasszikus értékek tolmácsolása, valamint a rézfúvós játékmód megismertetése, lehetőség szerint minél szélesebb publikummal. Másrészről a klasszikus rézfúvós repertoárt kibővítve időről időre saját átiratokat készítenek és olyan kortárs kompozíciókat is beépítenek műsoraikba, melyek nem feledik magyar gyökereinket és hagyományainkat sem. A közelmúltban utóbbi törekvéseikről hangfelvételek formájában adhattak számot. Ezen felvételeket az NKA támogatásával hozhattak létre és most ezt a munkát folytatják tovább.

A 2022-2023-as koncertjeiken kiegészítik a darabokhoz kapcsolódó anekdotákkal, információkkal, apró történetekkel is muzsikájukat, melyben segítségük Mona Dániel zenetörténész. A koncerteken átfogó korrajzot mutatnak be a barokk zenétől napjainkig. Elsődleges céljuk a rézfúvós koncertmuzsika népszerűsítésén kívül az ismeretterjesztés minden korosztály számára.

A Solas Rézfúvós Együttes tagjai a Magyar Állami Operaház szólamvezető művészei, akik a magyar zenei élet különböző formációiban meghívottként és szólistaként is közreműködnek.”

Az előadást az NKA támogatja