Magyar leiras:

A Hegyvidéki Ősz programsorozata idén is várja látogatóit három helyszínen.

A programokra a belépés díjtalan.

A Hegyvidéki Kulturális Szalon is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult közös szervezésében megvalósuló Hegyvidéki Ősz programjához:

Memória-szüret
10:00 -12:00 és 13:00 – 15:00
Helyszín: Tamási Áron terem

A “Memória-szüret” egy különleges érzékszerv-torna – sokféle impulzusok kavalkádja az ősz mesés színeivel, aromáival, illataival és zenehallgatással. Köszöntsük együtt az új évszakot!

Papírfonás

10:00 -12:00

Nem csak a saját egészségünk, de a környezetünk védelme is nagyon fontos. 10:00 és 12:00 óra között lehetőség lesz megismerkedni az újrahasznosításon és a környezettudatosságon alapuló papírfonás technikájával, amely kiválóan alkalmas használati-és dísztárgyak készítésére is.

Alkotó kör

13:00-15:00

Helyszín: Galéria terem

A Hegyvidéki Ősz keretein belül akár valódi műalkotások is születhetnek: az alkotni vágyó gyermekek kreatív festésben próbálhatják ki magukat

Beporzó vándortanösvény
10:00-13:00
Helyszín: Nemes Nagy Ágnes terem

A program résztvevői megismerkedhetnek közelebbről a számos oktató-szórakoztató játékot tartalmazó interaktív, tudományos játszóházzal – szeretettel ajánljuk kicsiknek és nagyoknak, illetve mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni a növények és beporzóik életébe.

Bemutató és közös örömtánc
15:00-tól
Helyszín: Városháza tér
(rossz idő esetén Tamási Áron terem)

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. A tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt – Tóth Krisztina Apollónia szeniortánc oktató vezetésével.

***

A Hegyvidéki Ősz további helyszínei:

MOMkult kert, Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont