Magyar leiras:

A Január 20. időpont helyetti új időpont

Három felvonásos opera – vetítés, interaktív zenés operakalauz

Nabucco a babiloniai birodalom hatalmas uralkodója kétszer is meghódította Jeruzsálemet. A király, aki Kr.e. 596-ban és 587-ben lépett a trónra, a birodalom megszilárdítására irányuló hatalmas hadjáratokat indított Jeruzsálem ellen.  Leánya Fenena, áttért a zsidó vallásra, hogy kövesse a zsidó népet és szerelmét, Izmaelt a rabszolgaságba. Jeruzsálem Nabucco általi elfoglalásának különös szakaszaiban, Izmael, a zsidók királyának unokaöccse, Fenena és Abigél, Nabucco lányai szerelmének, féltékenységének és becsvágyának történetei összefonódtak.  Mindkét lány Izmailt szerette, de a férfi Fenenába volt szerelmes, és nem viszonozta Abigél szerelmét. Fenena kiszabadította Izmaelt, amikor őt bebörtönözték, mint Babilónia nagykövetét.  Szerették egymást…

Most Ismaelen volt a sor, hogy megmentse Fenenát, aki Jeruzsálemben túsz-fogoly lett. Abigél, Nabucco harcos, törvénytelen lánya, de kiderül, hogy rabszolgák a szülei. A két szerelmes, Izmáel és Fenena közé áll, és mivel Izmael nem viszonozza szerelmét, bosszút forral, és elrendeli a zsidó nép deportálását és Fenena halálát. Jeruzsálem babilóniai ostrom alá esik és a zsidókat Babilóniába hurcolják rabszolgaságba. Abigél elhíreszteli azt a pletykát, hogy Nabucco elesett a háborúban, magához ragadja  a hatalmat, és a zsidó nép kiirtásával fenyeget.

A fordulatok sorozata után, melyekbe isteni csodák is beleavatkoznak, Nabucco, miután elvesztette és visszanyerte eszét, újra megszerzi hatalmát, felismeri a zsidók Istenét, bocsánatot kér tőle és felszabadítja az izraelitákat, akik visszatérhetnek hazájukba. Abigél megmérgezi magát. A szerelmesek végre egymáséi lehetek.