Magyar leiras:

A méltánytalanul háttérbe szorult régi magyar dalokat és virágénekeket, egyházi népénekeket kívánunk átmenteni és megújítani.

Előadásunkban klasszikus zenei igényességgel magas színvonalon, ugyanakkor közérthetően, élményszerű előadásmóddal, a mai koncerthallgatóság által is könnyen befogadhatóan, hitelesen kívánjuk bemutatni a dalokat.

A szakma kiválóságai Ágay Karola és Szendrey-Karper László nyomdokán haladva, szellemiségüket folytatva válogattuk és gyűjtjük továbbra is az énekeket, magyar műdalokat, melyeket előadóművészi egyéniségünkre formálunk.   Így ezek a magyar zenei gyöngyszemek gitár, lant és kobozkísérettel, klasszikus zenei köntösben hangzanak el.

 

Dalainkat öt régióból válogatjuk (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Anyaország), és ezeken a területeken is kívánjuk bemutatni zenei hagyományainkat ápolva. A dalokat két blokkba, műsortípusba csoportosítjuk: „klasszikus” koncert program és egyházzenei áhítat. Műsorszerkezetünk rugalmas, minden korosztály számára befogadható és élvezhető. Pedagógiai tapasztalataimat felhasználva ismeretterjesztő magyarázatokkal, kultúrtörténeti érdekességekkel fűszerezem, gazdagítom az előadásokat.

 

Műsorközlő:

Ellopták szívemet

Bodrog partján

Mária kertjében kinyílott a rózsa

Adj már csendességet

Gyönyörködhetünk, nyilván magyar népek

Zöld erdőben

Áll előttem egy virágszál

Jaj, gyönygvirágom

Béborúla, már elmúla

Hej páva!

Lányom, lányom, gyöngyvirágom

Szól a kakas már

Nincs patakon olyan asszony

Szerenád

Az előadás a „Köszönjük Magyarország” program keretében valósul meg.
A belépés díjtalan.