Magyar leiras:

A Nagy érdeklődésre való tekintettel tartunk egy MÁSODIK VETÍTÉST beszélgetés nélkül május 16-án 18.00-kor.

regisztrálni a Szalon elérhetőségein lehet.

 

„Hihetetlen élettörténetet mesél el híven a film, de nem ez a legnagyobb erőssége. Hanem a zene, Balázs János és a kortársak zenei illusztrációi, és még inkább, legfőképpen, mindenekelőtt Cziffra György saját zongorajátéka, amiről még a laikus is tisztán hallja, hogy valami rendkívülinek a tanúja.” (kronika.hu)

A 2023. évi Cziffra Fesztivál keretében került bemutatásra a Cziffra100 – Tele van a két kezem boldogsággal című, Cziffra György életét feldolgozó új dokumentumfilm. A Nemzeti Filmintézet Magyarország támogatásával létrejött alkotásban a világhírű zongoraművész sorsát és művészetét Balázs János zongoraművész kalauzolásával ismerheti meg a közönség. A filmben megszólal továbbá Balogh Kálmán, Cyprien Katsaris, Michel Sogny, Pápai Erika, Vásáry Tamás, valamint a tavaly elhunyt Szakcsi Lakatos Béla is.

„Petrovics Eszter és Balázs János dokumentumfilmje azért is jelentős, mert a nagyközönség számára olyan, eddig ismeretlen archív felvételeket is bemutat, amelyeken a művész zongorajátékát csodálhatjuk meg vagy azt, ahogy épp franciául nyilatkozik a televízióban.” (Magyar Nemzet)

„…a rengeteg archív felvétel, köztük francia és magyar televíziós interjúk emberként is közelebb hozzák ezt a remek kiállású, határozott, jó humorú, de önmagával szemben folyton kritikus, a munkát a tehetséggel egyenértékűnek tartó, különös tehetséget.” (mandiner.hu)

Rendező és forgatókönyvíró: Petrovics Eszter

Producer: Lajos Tamás

Narrátor, szakértő és zeneszerző: Balázs János

A Nemzeti Filmintézet Magyarország támogatásával létrejött alkotás

Gyártócég: Szupermodern Filmstúdió

A film hossza: 99 perc