Magyar leiras:

Budapest irodalmi-zenei romantikáját ünnepeljük azon a ponton, ahonnan szinte az egész város látszik: a főváros legmagasabb pontján, a János-hegyi Erzsébet-kilátó teraszán a 150 éves Budapest története egy nő és egy férfi kapcsolatán keresztül elevenedik meg.

Détár Enikő, Bardóczy Attila és Dinya Dávid a város izgalmas történetét az elmúlt másfél évszázad híres költőinek (Arany János, Ady Endre, József Attila), íróinak (Molnár Ferenc, Örkény István), továbbá zeneszerzőinek (Zerkovitz Béla, Kálmán Imre, Fényes Szabolcs) legkarakteresebb műveivel idézi fel.

Szeretettel várjuk vendégeinket az Erzsébet-kilátó teraszán, egy másfél órás zenés-irodalmi időutazásra.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Esőnap: 2023.09.22. 16:00

Megközelítés

Az Erzsébet-kilátót a Széll Kálmán térről induló 21 vagy 21A jelzésű busz Normafa Látogatóközpont állomásától, a Libegő felső végállomásától, illetve a Gyermekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomásától egyaránt megközelíthető. A János-hegyi megállótól egy meredekebb ösvény, míg a Virágvölgy megállótól egy lankásabb, de hosszabb ösvény vezet a kilátóhoz. A Virágvölgy közelében található a Normafa legnagyobb játszótere, ezért gyerekekkel mindenképpen az utóbbit érdemes választani.

Az autóbusszal vagy gépkocsival érkezők a Normafa Látogatóközponttól kb. 20 perces kellemes erdei sétával juthatnak el a Libegő felső végállomásához, ahonnan még pár perces gyalogút vezet fel az Erzsébet-kilátóhoz, a koncert helyszínéhez.

Libegővel:

A Zugligeti Libegő völgyállomása a Nyugati pályaudvartól induló 291-es autóbusz végállomásánál található. A Libegő  felső végállomásától még pár perces gyalogút vezet fel az Erzsébet-kilátóhoz, a koncert helyszínéhez.

A Libegő a rendezvény napján 10:00 -18:00 óra között közlekedik.

A Gyermekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomásától rövid erdei sétával közelíthető meg a helyszín.

Gépkocsival érkezők  az alábbi parkolóhelyeken tudnak megállni:

Normafa I. területe: Eötvös út (korábbi nevén Konkoly Thege Miklós út)

Normafa II. területe: Eötvös út – Hegyhát út találkozásánál (a CBA mellett) induló aszfaltos parkoló

A parkolási díj összege óránként 440 Ft.

További információ: info@kulturalisszalon.hu      +361 202 2509