Magyar leiras:

A Bran együttes 28 esztendeje lép fel havi rendszerességgel a Jókai Klub színpadán. Az ír zene, az ír kultúra egyik legelső hazai művelője ez a formáció, nagyon sokat tettek azért, hogy Magyarországon is közkedveltté váljon az ír népzene, néptánc világa. A zenekar vezetője Kovács Gábor, mellette számos zenész megfordult a zenekarban az évtizedek során, jelenleg Császár Róbert gitáros, Mózer Tamás mandolinos, valamint Nagy Katalin furulyás alkotják az együttest.

 

Bran klub

30 évvel ezelőtt, a Bran együttes alakulásakor, az országszerte megnyíló fantasztikus alternatív klubok és kocsmák, az ír zenei divat magyarországi beszivárgása és a szinte mindenkire jellemző lelkesedés segítette a Bran ismertté válását. Az együttes 1993 óta játszik Budapesten, a XII. kerületi Jókai Klubban, ahol a ’90-es évek egyik ír zenei központja működött rendszeres ír koncertekkel, Szt. Patrik napi fesztiválokkal, tavaszi Kerty Partikkal és a HIFA (Magyar-Ír Baráti Szövetség) kulturális programjaival. A Bran tevékeny részt vállalt a programok szervezéséből, majd az ír zenei divat csillapodása után, állandó klubjával itt folytatta tovább koncertjei mellett a kelta népekről szóló ismeretterjesztést is.

Klubunkban írországi, skóciai és Bretagne-ban szerzett élményeinket, a bennünket ért zenei és kulturális hatásokat és a zenében megfogalmazódó töretlen, bár árnyaltabb optimizmusunkat szeretnénk hallgatóink, vendégeink számára átadni, átélhetővé tenni.

Havonta egyszer tartott klubunkban Írországot, Skóciát, Bretagne-t idéző diaképek segítségével mesélünk a gazdag kelta mitológia történetei közül, beszélünk a kelta népek sokszínű kulturális hagyományairól, sokat zenélünk, és időnként zenész barátainkat is vendégül látjuk koncertjeinken.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az együttes tagjai:

Kovács Gáborján – koncertina, ének, mesék, bodhrán (ír kézidob);

Császár Róbert – gitár;

Nagy Katalin – furulyák;

Móser Tamás – mandolin;

tiszteletbeli tag:

Kis Sándor – bodhrán (ír kézidob);