Magyar leiras:

Egy hely, két hangulat!

Egy festő és két gitáros mire képes néhány perc alatt?

Borombovits Magdolna Nívódíjas festőművész és barátai, az Udvarias idegenek két gitárosa Somi Károly és Jánosy Balázs élő produkcióval vár minden érdeklődőt a Hegyvidéki Kulturális Szalon Tamási Áron termében 2019. november 22-én 18 órai kezdettel.

Az est különlegessége élőfestés lesz, amikor Borombovits Magdolna zenére fog festeni a színpadon közönség előtt egy képet, hanghullámokra. Teljesen ismeretlen zenei számra mindössze 3 – 4 perc alatt.

Somi Károly és Jánosy Balázs az Udvarias Idegenek nevű, alternatív rockzenekar alapítása kapcsán ismerkedtek meg egymással. A korábbi gitáros (jelenleg basszusgitáros, illetve az gitáros-énekes alkotta páros számára hamar kiderült, hogy meglehetősen egy húron pendülnek zeneileg. Említésre méltó zenei előképzettség nélkül vágtak bele a közös projektbe, amelyben azóta is örömüket lelik, mindketten az ösztönös muzikalitás hívei. Ez jól tetten érhető egyszerűbb szerkezetű, mégis fülbemászó dallammal bíró dalaikon. A meglehetősen szövegcentrikus gitárzene mellett nem egyszer kerülnek ki kezeik alól instrumentális szerzemények, amelyek mondanivalója szavak nélkül is gond nélkül eljut a hallgatósághoz. Bár leggyakrabban közös zenekaruk égisze alatt állnak közönség elé, és kettejük formációja eddig még csak a 4 fal között létezett, de szeretnék, hogy ez a lassan 4 éve tartó kollaboráció egy színpadképes produkcióvá érjen.

A kiállítás megtekinthető: 2020. január 5-ig a programok és a Szalon nyitvatartásának függvényében.