Magyar leiras:

„Merengj most el, milyen volna, nem halasztani holnapra, mi fáj, mi muszáj,

mert ketten együtt, te és magad, átrágjátok a világot.”      Harka Sára, Saját válladra

A Bordó krizantém, az Orange the World nemzetközi kampány felhívására született 3 évvel ezelőtt. Ez a kampány a világon mindenhol a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja köré szerveződik. A rendezvénysorozat célja, hogy más, a művészetek finom hangján beszéljen a témáról. Így kapott helyet az évek alatt festmény és tematikus fotókiállítás, improvizációs színház, gyökereket kutató népzenei előadás, gitármuzsika, és irodalom. A program elengedhetetlen részét képezik a szakmai előadások is.

A Sororptimist International Budapest CORVINUS Club, Bordó krizantém rendezvénysorozatának alaphangulatát az idei évben, Harka Sára, Saját válladra című verse határozza meg. Az ebből a versből készült youtube videó közzétételével indul a program, amit angolul feliratozunk, hogy nemzetközi szinten szólíthassa meg az érintetteket.

Ezt követi egy segítő, szakmai előadás november 17-én 17:30-tól.

Az énerő felszabadítása sorsfordító helyzetekben cím, olyan gondolatköröket bontogat majd tabuk nélkül, mint a nemek harctéri neurózisa, avagy más hangon a kapcsolati bántalmazásról, menni vagy maradni? Döntés és elmozdulás egy megrekedt kapcsolatból, Miért vagyok én a vesztes fél? Gondolatok a bántalmazotti lét hátteréről.

Előadóink: Róza Rachel, klinikai szakpszichológus, az Integrál Női Közösség alapítója, a Nők Más Hangon tanácsadó és Pszichoterápiás központ szakmai vezetője

Hunyadi Krisztina, egyetemi szakvezető, válási szakmediátor, család és gyermekvédelmi szakértő, és

Preisz Éva Eszter, pszichiáter, pszichoterapeuta, tréner

Tudásuk, empátiájuk, elkötelezettségük a hivatásuk és a téma iránt, egységet alkot. Ők együtt úgy beszélnek más hangon a kapcsolati erőszakról, hogy az mindenkor tanulságos, ébresztő és erőt adó élmény.

A rendezvény ingyenes