Magyar leiras:

„Merengj most el, milyen volna, nem halasztani holnapra, mi fáj, mi muszáj,

mert ketten együtt, te és magad, átrágjátok a világot.”      Harka Sára, Saját válladra

A Bordó krizantém, az Orange the World nemzetközi kampány felhívására született 3 évvel ezelőtt. Ez a kampány a világon mindenhol a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja köré szerveződik. A rendezvénysorozat célja, hogy más, a művészetek finom hangján beszéljen a témáról. Így kapott helyet az évek alatt festmény és tematikus fotókiállítás, improvizációs színház, gyökereket kutató népzenei előadás, gitármuzsika, és irodalom. A program elengedhetetlen részét képezik a szakmai előadások is.

A Sororptimist International Budapest CORVINUS Club, Bordó krizantém rendezvénysorozatának alaphangulatát az idei évben, Harka Sára, Saját válladra című verse határozza meg. Az ebből a versből készült youtube videó közzétételével indul a program, amit angolul feliratozunk, hogy nemzetközi szinten szólíthassa meg az érintetteket.

Első eseményünk november 9-én 18 órakor, Kiss Andrea fotóművész, ÉN című kiállítás megnyitója lesz. Közreműködik Olasz Szabó Soma színművész.

Kiss Andrea vizuális művész, akinek egyedi fotótechnikával készült „szelfjei” a női lét titkait kutatják, így vall magáról:

„A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen két diplomát szereztem. Az alkotómunka során az érdeklődésem a tárgytervezéstől a képzőművészet felé fordult. 2014-től digitális fotózással foglalkozom a grafika és papírmetszés mellett. 2015-ben mutattam be először kiállítás keretében a fotográfiáimat, majd az év végén kiadásra került egy könyv az első munkáimból femMe címen. Még ebben az évben keresett meg egy spanyol kiadó, aki 5 könyvet nyomtatott ki a fotográfiáimmal a borítón, majd ezt követte további 14, különböző országokból (olasz, görög, román, dél-koreai, magyar) most folyamatban van még kettő. A fotográfiák a személyes naplóm részei, saját életem egy-egy „megfagyasztott” pillanatát adom át a nézőnek, melyben felfedezheti önmagát.”

Az alkotások november 26-áig tekinthetőek meg a Hegyvidék Kulturális Szalon Tamási Áron termében.

A rendezvény ingyenes.