Magyar leiras:

Bach Kicsiknek és Nagyoknak – Hangszersimogató

Tudtad, hogy a harmonikának is sípjai vannak, akárcsak az orgonának? Miért van a csellónak nyaka, teste, sőt lelke is? Hány fajta trombitát ismersz, és miben különbözött az ókorban használt trombita a maitól? Hogyan működnek a hangszalagjaink és hogyan lehetséges, hogy egyetlen énekes egy egész zenekarral együtt is hallható?

Sok-sok kérdés, ami a hangszerekkel és az emberi hanggal kapcsolatban felmerül, mind válaszra talál a játékos hangszerbemutatón, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt meg is szólaltathatják majd a különböző hangszereket. Mindez pedig egy mini-koncerttel egybekötve ad teljes képet a hangszerek klasszikus zenében betöltött szerepéről, és játékos formában viszi közelebb a közönség fiatalabb és idősebb tagjait ahhoz, amit a zene varázsa az emberiség számára jelent.

A Bach Mindenkinek Fesztivál minden évben a felnőttek mellett a gyermekekhez is közelebb szeretné hozni Johann Sebastian Bach zenéjét. A Bach Kicsiknek és Nagyoknak – Hangszersimogató című program keretében négy művész a saját művészeti ágában mutatja be a gyermekeknek és családtagjaiknak Bach csodálatos muzsikáját.

Szeretettel várunk minden családot, kicsiket, nagyokat, szülőket, nagyszülőket, nagynéniket és nagybácsikat! A program minden korosztálynak ajánlott.

10:00-13:00 Családi délelőtt koncerttel, mesekönyv bemutatóval, kézműveskedéssel, néptánccal

10:00-12:15 Csicsergő kézműves foglalkozás- Sándor, József, Benedek napján         levendula zsák és fonálfecske készítés – Jegyinfo: 500Ft

10:00-12:15 Húsvéti festés Tóth Annával- Jegyinfo: 500 Ft

12:30-13:00 Csicsergő táncház- Jegyinfo-Ingyenes

10:00-11:30 Mesekuckó Eszter álmával: Orosz-Lám Alexandra interaktív gyerekkönyv bemutatója mesével, játékkal, Jegyinfo: Ingyenes

11.30 Bach Mindenkinek Fesztivál: Bach kicsiknek és nagyoknak – Hangszersimogató. A belépés díjtalan, de regisztrációköteles a Szalon elérhetőségein.