Magyar leiras:

A pápa cselekvésre hív a teremtett világ védelmében, de ezúttal nagyon látványos és hatásos képi formában. A filmvetítés után együtt beszélgetünk arról, mit tehetünk mi közös otthonunk megóvásáért.

Szeretettel várjuk a”A Levél” című film vetítésére. (80 perc)

Ferenc pápa első és egyben egyik legnagyobb volumenű megnyilatkozása, a Laudato Si’ – Áldott légy! kezdetű körlevele Földünknek, mint közös otthonunknak gondozásáról szól. Erről az enciklikáról készült egy dokumentumfilm, mely hitelesen bemutatja a Szentatyának az egész világ problémáit átölelő gondolkodásmódját. A film címe: The Letter, vagyis A levél. Ez a film arról is szól, hogy közös értékeink hogyan szólítanak fel minket arra, hogy cselekedjünk az egész emberiséget fenyegető ökológiai vészhelyzettel kapcsolatban.

A film után közös beszélgetést tartunk a közönséggel arról, mit tehetnénk mi a fenntarthatóság érdekében, egyénként és közösségként.

Minden érdeklődőt, közös jövőnkért tenni akaró polgártársunkat szeretettel várjuk a vetítésre és az azt követő beszélgetésre egyaránt!

A filmet eredeti hanggal, magyar felirattal vetítjük.

Előzetes:

Filmismertető:

Nem nézhetünk félre – Gondolatok A levél, a Laudato si’ enciklika nyomán készült filmről | Magyar Kurír – katolikus hírportál (magyarkurir.hu)